Taloyhtiön kunnossapitotarveselvitys ja PTS

Taloyhtiön kunnossapitotarpeiden selvittämisen ja PTS-suunnitteluun pohjaksi tehdään kiinteistökierros. Kiinteistökierroksen, tietojen läpikäymisen ja PTS-suunnittelun tavoitteena on muodostaa puolueeton kokonaiskuva kiinteistöstä ja selvittää rakennuksen korjaus- ja tutkimustarpeet.  Teknisten, taloudellisten ja toiminnallisten seikkojen lisäksi on hyvä huomioida se, että Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää, että hallituksen kunnossapitotarveselvitys esitetään varsinaisessa yhtiökokouksessa. Tähän edellytykseen voidaan vastata tarkoituksenmukaisesti teettämällä pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS), jonka pohjalta hallitus voi tehdä kiinteistökierrokseen pohjautuvan kunnossapitotarveselvityksen.

Puuttuuko teiltä PTS?

Meiltä voitte tilata helposti rakennuksen pitkän tähtäimen suunnitelman (PTS) seuraavasti:

  • Tampereen alue 990 € (alv 0 %)

  • Pirkanmaan alue 1.190 € (alv 0%), tai kysy tarjous!

Miten?

  • Tutustutaan taloyhtiön toimittamiin asiakirjoihin, pidetään kiinteistökierros kohteella. Kiinteistökierroksella arvioidaan taloyhtiön yleiset tilat.

  • PTS-sunnitelma ei kata osakkaiden asuinhuoneistojen tiloja, pl. märkätilat ja parvekkeet.

  • Märkätilojen ja parvekkeiden osalta arviointikierroksella tarkistetaan 1–3 kappaletta tilaajan osoittamaa asuinhuoneistoa.

  • Raportointi tehdään kevyellä kuvamuistiolla ja erillisellä PTS-taulukolla. PTS-taulukko sisältää ehdotukset suurimmista korjaus- ja tutkimustarpeista karkeine kustannusarvioineen.

  • PTS-suunnitteluun sisältyvä korjaustarpeiden arviointi perustuu havaintoihin kohteella ja eri rakennusosien sekä järjestelmien teknisiin käyttöikiin.

  • Sovellettavat sopimusehdot: FinProma Oy:n yleiset sopimusehdot 2019 ja KSE 2013.

Keskustelemme mielellämme kanssanne tarkemmin!

Lauri Tuohimaa

  • (+358) 45 1363586

  • lauri.tuohimaa@finproma.fi

Meiltä voitte tilata helposti rakennuksen pitkän tähtäimen suunnitelman (PTS) helposti tästä!

PTS:n ja kunnossapitotarveselvityksen toimenpiteiden toteuttamisen tueksi sopivat esimerkiksi seuraavat palvelumme

Työmaavalvonta

Tuotamme asiantuntevaa työmaavalvontaa korjaus- ja uudisrakentamisen hankkeisiin. Työmaavalvonnalla palvelemme kaikkia hankkeen osapuolia ja varmistamme tilaajan tavoitteiden ja kustannusten toteutuminen suunnitelmien mukaisesti.

Taloyhtiöiden hankkeet

Tarjoamme taloyhtiöille rakennuttajakonsultin palveluita korjaushankkeisiin. Hoidamme näihin liittyvät rakennuttamis- ja valvontatehtävät sekä hankkeiden tarveselvitysvaiheen ohjaus- ja hankesuunnittelutehtävät.